Project Description

Fotogràfic

The project for Casadecor Valencia is carried out jointly with the landscaper María Borras, from Algeplant.

In the space to be designed, the main corridor to access the exhibition and the press room, complicity with visitors is sought, through a game that makes them the protagonists of the event, when they are assaulted by a large group of journalists and photojournalists who, excited about their arrival, tirelessly fire their flashes.

To achieve this effect, vinyls in the shape of different people’s silhouettes are installed along the corridor wall, to whom a flash light, continuously activated, is added.

Large silvery magenta lacquered plant pots are distributed among the silhouettes.

Vivid color lighting enhances the feeling of a festive and joyous atmosphere.

The press room is found next to the access, inside which there is an installation of black ropes, and tables of the same color, to create an “office” space, bathed in a LED light of different colors.

ROYECT  INFO

AREA: 28m²

COMPLETION: 2008

PROJECT SCOPE:

Space and decoration design.

KEY MATERIALS:

Wood, vinyl paint, plants and props.

BUILDING: Algeplant ,Quino Prades and collaborating companies.

PHOTOS: CASA DECOR.

Fotogràfic

El proyecto para Casa decor Valencia se realiza de forma conjunta con la paisajista María Borras, de Algeplant.

En el espacio a diseñar, el pasillo principal de acceso a la exposición y a la sala de prensa, se busca la complicidad con los visitantes, a través de un juego que les convierte en protagonistas del evento, al verse asaltados por un nutrido grupo de periodistas y reporteros gráficos que, entusiasmados ante su llegada, disparan sus flashes de forma incansable.

Para lograr este efecto, se instalan, a lo largo de la pared del pasillo, vinilos con forma de siluetas de distintas personas, a los que se les añade una luz de flash que continuamente se activa.

Entre las siluetas se distribuyen grandes maceteros lacados en color magenta.

La iluminación en colores vivos acrecienta la sensación de un ambiente festivo y alegre.

Junto al acceso se encuentra la sala de prensa, en cuyo interior se dispone una instalación de cuerdas en negro, y mesas de ese mismo color, para crear un espacio “oficina”, bañado por una luz led de distintos colores.

INFORMACIÓN DEL PROYECTO

AREA: 28 m²

AÑO DE EJECUCIÓN: 2008

ALCANCE DEL PROYECTO:
Diseño de espacio y decoración.

MATERIALES EMPLEADOS:
Madera, pintura vinilo, plantas y pasamanería.

MONTAJE:

Algeplant, Quino Prades y empresas colaboradoras.

FOTOS: Casa Decor